Anasayfa - Tarihçemiz

YEDİEYLÜL İLKOKULU

1. Aydın Merkez Yedieylül İlkokulu 1884 yılında Mektebi-i İptidai adı ile açılmış ve uzun süre eğitim öğretime devam etmiştir.
2. Daha sonra bugünkü Belediye Meydanında bulunan musalla taşı nedeniyle Musalla Mahalle Mektebi adıyla uzun süre faaliyetine devam etmiştir.
3. Yeni öğretim şekillerinin uygulamaya başladığı dönemde okulun adı Kin zül-i İrfan olarak değiştirilmiştir.1926 yılına kadar bu adla eğitim öğretime devam etmiştir.
4. 1926 yılından itibaren Aydın’ın kurtuluş tarihi olan yedieylül'ü kendine isim olarak almıştır.
5. Yıllarca muhtelif isimlerle Aydın ve Aydınlılara hizmet veren okulumuz binasının yenilenmesine karar verilmiş ve 03 Ocak 1975 tarihinde yeni binanın temelleri atılmıştır.
Okul binasının inşaatı 27 Ekim 1978 tarihinde bitirilmiş ve 2009 tarihine kadar bu binada hizmet vermiştir.
6. 2009 tarihinde, bugünkü yeni binasında eğitim-öğretime başlamıştır.
Yedieylül İlkokulunda ikili öğretim yapılmaktadır.İlkokulda 48 şube ve ana sınıfında 8 şube vardır. İlkokulda 1234, ana sınıfında 101 öğrenci olmak üzere toplam 1161 öğrenci vardır.
Okulda 1 müdür, 1 müdür baş yardımcısı,3 müdür yardımcısı, 62 öğretmen, 2 memur, 5 yardımcı personel vardır.
Okulumuzda ders saatleri dışında halk oyunları, izcilik , spor, müzik, resim, tiyatro dallarında faaliyetler yapılmaktadır.
Okulumuzdan mezun olanlar arasında bilim insanları, öğretmenler,bakanlar, milletvekilleri, doktorlar, mühendisler, iş adamları vardır.